Restaurante indiene
Bucataria indiana este o arta, ce reflecta 5.000 de ani de istorie a numeroaselor culturi ce au interactionat de-a lungul timpului, aroma diverselor condimente traditionale si influentele britanice si postugheze ce au contribuit la o mai mare diversitate a preparatelor indiene.
India este cunoscuta in intreaga lume, inca din vechime pentru comertul de condimente ce au influentat in timp meniurile europene prin aroma si gustul deosebit. Principalele ingrediente ale bucatariei indiene sunt orezul, faina integrala, lintea,fasolea, alaturi de ingredientele traditionale moong, urad, rajma, putin cunoscute in tara noastra. Uleiul, fie el vegetal, de susan, de nuca de cocos sau de alune este folosit pentru prajire. Cand vine vorba de condimente, cel mai folosit este chilli, alaturi de semintele de mustar negru, cardamon, coriandru, curry, menta si usturoi. Garam masala este un condiment traditional compus, in functie de zona si cultura gastronomica, din amestecul a mai mult de 5 sau mai multe condimente dand gust si aroma diferitelor feluri de mancare. Restaurantele indiene au adus in Romania aroma si diversitatea bucatariei tarii de origine, oferind o multitudine de preparate cu denumiri ciudate pentru noi dar cu gust deosebit, cei care prefera mancarea condimentata avand de unde alege. Restaurantele indiene din Bucuresti ofera meniuri diverse: supe, aperitive, preparate din carne de pui, miel, peste, orez si o varietate de dulciuri traditionale. Supa de linte sau de pui cu ierburi indiene, chiftelute de ceapa, preparate din carne in cuptorul de lut (tandoori), cartofi umpluti cu mazare, stafide si susan, pui cu piper si alte condimente, pui cu nuca de cocosm, migdale si condimente, miel cu sos curry, oreez cu chimen, paine umpluta cu carne de miel, paine cu fructe uscate iar ca desert galusti de lapte in sirop sau inghetata indiana cu acaju, fistic, migdale si sofran sunt doar o mica parte din meniurile oferite de restaurantele indiene din Bucuresti.
Restaurant Musafir se afla pe Covaci, in Centrul Vechi, si S-A INCHIS, slava cerului!
Meniul restaurantului Musafir contine diverse preparate cum ar fi: hummus cu usturoi calit, vinete coapte cu susan, chiftelute vegetariene, orez cu sofran indian, pui cu unt, roti din faina integrala. Este 90% marketing, mancarea de aici neavand nicio legatura cu cea indiana. Locatia e sub orice critica in privinta amenajarii.
Restaurant Musafir se bazeaza pe consumul de alimente sofisticate, alcatuite...
Read More
Restaurant Kumar’s Agra Palace situat in zona Pipera, este un restaurant cu specific indian. Veti regasi la Agra Palace savoarea unei culturi milenare transformata in opere de arta gastronomica. Din orasul Agra, odinioara capitala a faimosului Imperiu Mogul, unde marmura alba a Taj Mahalului strajuieste malurile raului Yamuna printre flori de hibiscus si arcade maiestuoase, bucatarul sef Arun Kumar a adus pentru dumneavoastra esentialul: gustul misterios al Indiei.
Restaurant...
Read More
Restaurant Karishma are o atmosfera ce reprezinta o invitatie la eleganta, comfort si rafinament. Un meniu inspirat din delicata bucatarie indiana, cu mancaruri traditionale si moderne facute din cele mai fine si mai proaspete ingrediente. Contrar zvonurilor, mancarea indiana nu este si nici nu trebuie condimentata in exces astfel incat sa nu poata fi savurata. De fapt, arta bucatariei indiene sta in rafinamentul condimentarii. O serie de condimente proaspete, picante si aromate de pe...
Read More
Restaurant Haveli este un loc din Bucuresti in care puteti sa savurati o mancarea pakistaneza si indiana rezonabila. Restaurantul Haveli a aparut in randul restaurantelor bucurestene si imediat s-a facut remarcat prin autenticitatea decorului si a mancarurilor cu specific indian. Daca decorurile n-ar fi atat de autentic pakistanezo-indiene, iar muzica n-ar fi ultimul racnet(la propriu) de la Bollywood, lucrurile ar sta chiar foarte bine.
Clientii recomanda Restaurant Haveli: Casa e frumoasa...
Read More
Restaurant Barka Saffron un mix de specific indian, tailandez, african si sud-american intr-o atmosfera boema, care atrage in permanenta expati. Barka Saffron isi doreste sa fie un loc care sa raspandeasca in Bucuresti cultura si responsabilitatea sociala. Numele este menit sa ne poarte cu gandul in Evul Mediu si sa ne prezinte una dintre vechile corabii portugheze care transportau mirodenii. Corabia se numea goeleta si transporta din India matasuri si mirodenii scumpe. Cea mai pretioasa...
Read More
Restaurant Taj este un nume de referinta pentru bucataria indiana din Bucuresti, fiind al doilea ca vechime dupa Barka Safron(care e de fapt un pub). De-a lungul vremii, restaurantul indian Taj a cunoscut perioade faste si mai putin faste, momente in care era singura optiune demna de luat in seama, dar si momente in care calitatea scazuse destul de mult. Acum il gasim intr-o perioada foarte buna, in care faca fata cu brio concurentei si chiar o depaseste in majoritatea cazurilor. Mancarea este...
Read More
Ati vizionat categoria de Restaurante Indiene in Bucuresti.