TwitterRssFacebook
CONTACT

Restaurante fusion

Bucataria fusion poate fi descrisa ca o combinatie a mai multor ingrediente din diferite parti ale lumii rezultatand preparate culinare sofisticate. Aceasta se pare ca a fost cunoscuta din antichitate, insa restaurantele de acest tip au aparut in anii ’60, cand cativa bucatari francezi au preparat mancaruri ce au imbinat ingenios ingrediente din bucataria franceza si cea chineza. De atunci numeroase restaurante au inceput sa combine diversele stiluri ale bucatariilor asiatice, europene, americane, cum ar fi, spre exemplu combinatia intre bucataria din zona texana a Americii cu cea mexicana, astfel lansandu-se restaurantele Tex-Mex. Taco Pizza este alt exemplu de restaurant fusion, acesta servind produse preparate din ingredinte pentru pizza in amestec cu cele folosite la preparea taco-ului mexican. Si la noi au aparut restaurante care servesc mancaruri preparate din ingrediente italienesti, frantuzesti, romanesti, chinezesti, tailandeze, indiene, libaneze, pakistaneze, combinate cu arta si care uimesc prin aroma si gustul deosebit. Legume indiene cu sos curry si orez, piept pui Tanduri cu cartofi sofran, pui Curry a la Mauritius cu orez basmati fiert, vita Taliata si piure de cartofi sau rechin a la Creole cu orez sunt doar cateva din ofertele restaurantelor cu profil fusion ale Bucurestiului.

 

Restaurant Phill

Restaurant Phill este un loc pentru iubitorii gusturilor fine atat in materie de arta culinara, cat si in materie de design. Expresie a rafinamentului contemporan, inovatia este conceptul care vorbeste cel mai bine despre acest restaurant. Este deopotriva surprinzator, colorat si savuros. Gustul este martorul unei selectii de preparate alese cu grija. Bogatia sa rezida in varietatea si prospetimea ingredientelor. Meniul Restaurantului Phill este intr-o dinamica permanenta dictata de trecerea...

Read More

Restaurant Morgan La Dud

Restaurant Morgan La Dud  este situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, in Zona Rosetti si reinvie spiritul boem al Bucurestiului de alta data. Rafinamentul, eleganta, atmosfera speciala si unica ale acestui loc sunt date de zonele cu specific diferit – Separeul Verde, Salonul principal, Gradina acoperita a la Francoise – umbrite de dudul la umbra caruia se aude ecoul povestilor romantate de alta data. Bucataria Morgan la Dud aduce  preparate gastronomice internationale...

Read More

Restaurant Avalon

Restaurant Avalon situat in cadrul hotelului Howard Johnson, deschis in 2004 ca unul dintre primele restaurante fusion din capitala, se mentine in continuare in avangarda restaurantelor bucurestene prin preparatele inovatoare pe care le ofera oaspetilor. Tendintele culinare in cele mai sofisticate restaurante ale lumii s-au schimbat, iar bucatarul-sef Henrik Sebok si echipa lui de la Avalon le urmeaza indeaproape, de data aceasta folosind metode de gatit inedite, cum ar fi gatitul in vacuum,...

Read More

Restaurant Violeta’s Vintage Kitchen

Restaurant Violeta’s Vintage Kitchen caracterizat chiar de catre cea care il detine: Totul a inceput din pasiune. Si din dorul de bunica. Dorul de painea proaspat scoasa din cuptor, de gemurile si dulceturile ei, de prajituri, checuri si cozonaci plini de nuci si ciocolata. Dorul de vremurile trecute si bune, cand castronul cu orez cu lapte garnisit cu dulceata de zmeura imi indulcea plecarea la scoala, dimineata, iar turta de malai unsa cu miere mi-era recompensa...

Read More

Ati vizionat categoria de Restaurante Fusion in Bucuresti.