Restaurantul Balcic a fost deschis din doua motive, dupa spusele prprietarilor: datorita comunitatii bulgaresti din tara noastra dar si pentru ca dupa 1990 romanii au inceput sa-si petreaca vacantele in Bulgaria si s-au obisnuit cu mancarea bulgareasca, care se aseamana cu cea romaneasca. Diferenta o fac mirodeniile! La Restaurantul Balcic veti descoperi bucate bulgaresti la…… Continuă lectura Restaurant Balcic
Categorie: Restaurante Bulgaresti
Restaurante Bulgaresti
Traditiile culinare ale vecinilor nostrii de la sudul Dunarii fac parte din bucataria slava cu influente turcesti si grecesti. Specific bucatariei traditionale bulgaresti sunt produsele din carne, laptele si produsele lactate, legume (fasole, rosii, ardei, cartofi, ceapa) si fructe (mere, pepeni si struguri).
Specialitatile culinare bulgaresti, disponibile si in restaurantele bulgaresti, sunt pregatite din legume, carne fiarta sau la gratar iar caracteristica pentru bucataria bulgareasca este ciorba de fasole.
Cele mai apreciate sunt kebapcheta (rulouri de carne tocata) si kyufteta (chiftele), shish kebab (carne la gratar), arator (supa de vara servita rece), branza a la Shopskim, ardei gras umplut cu oua si branza, salata ruseasca, crema de caramel. Renumit este si laptele acru (de vaca, oaie, bivolita).
Salatele sunt nelipsite de pe masa bulgarilor, iar muraturile sunt recunoscute dincolo de granitele tarii. Renumite sunt si vinurile de calitate, Gamza si Mavrut (rosii), precum si Dimiat si Pamid (albe). Inainte de masa se consuma rachiu sau mastica iar ca desert placinta cu branza sau prajitura cu crema de banane, precum si baklava, halva, cozonac.
Bulgaria este recunoscuta din vechime ca producator al unui iaurt de foarte buna calitate, unele surse mentionand Bulgaria ca fiind locul de origine al iaurtului, fiind consumat inca din anuk 3000 i.c.
In meniurile traditionale sunt incluse si supe (Topcheta, rece cu verdeturi, de peste, de pui, de ciuperci), iahnie, sarmale, pilaf, carnati cu fasole, chiftele, paine traditionala alba, paine (cu carne, ciuperci, ceapa sau rosii).