TwitterRssFacebook
CONTACT

Restaurante sarbesti

Bucataria sarba a fost influentata in timp de gastronomia mediteraneeana, balcanica si de cea a imperiului austro-ungar. Sarmalele si carnea tocata la gratar (Pljeskavica) precum si coniacul (Slivovitz) sunt pricipalele preparate traditionale sarbesti. Sarbii au 3 mese principale, cu meniuri bogate, micul dejun fiind compus din oua fierta sau prajite, paine sau mamaliga, sandwich-uri cu unt, gem sau miere. Pranzul este alcatuit din supa sau ciorba (de miel, de peste, de ceapa, de linte sau de rosii), musaca, gulas, snitel vienez, sarmale, piftie, carne la gratar. Salatele sunt nelipsite din felul principal, fiind preparate din varza, salata verde, rosii, castraveti si condimentate cu otet, sare si piper. Bucataria sarba este bazata pe preparate din carne si produse din carne. Condimentele principale sunt paprica, sare, piper. Alte preparate traditionale folosesc ca ingrediente lactate, branzeturi, faina. Dulciurile sunt foarte apreciate in Serbia, de la compoturi de fructe la profiterol, de la strudele la serbet. In restaurantele cu specific sarbesc se pot servi aperitive (zacusca, vinete, ardei cu branza, piftie), ciorba de vita, supa-crema de legume, ciorba de peste, snitel de porc cu piper, cu lamaie sau in vin alb, carne si carnati la gratar, peste pe plita sau la cuptor, clatite cu miere si nuci, cu gem, placinta cu mere sau dovleac.

 

Taverna Sarbului

Restaurant Taverna Sarbului  reinvie spiritul caracteriztic al tavernelor in Bucuresti intr-o locatie nu prea departe de Parcul Herastrau. Restaurantul este impregnat de o atmosfera tipic sarbeasca a veacurilor trecute de la constructia si mobilierul de lemn pana la platourile incarcate de mancaruri preparate dupa retete originale, de la slibovita parfumata la muzica plina de vigoare a tarafului si fanfarei.   La Restaurant Taverna Sarbului mancarea are gust, este intotdeauna proaspata,...

Read More

Ati vizionat categoria de Restaurante Sarbesti in Bucuresti.