Restaurant St. George este situat pe strada Franceză, în centrul vechi al Bucureştiului. Restaurantul St. George va asteapta cu cea mai autentica bucatarie ungureasca. Vizitand restaurantul, va puteti relaxa si savura experienta unica oferita de o varietate de delicatese. Fiecare fel de mancare este preparat cu mirodenii si ierburi unguresti. Platourile sunt pregatite cu mare grija pentru a va asigura o…… Continuă lectura Restaurant St. George
Categorie: Restaurante Unguresti
Restaurante unguresti
Mancarurile preparate de vecinii nostrii de la granita vestica sunt recunoscute in lume prin folosirea ca ingredient a ardeiului iute, indiferent daca sunt pregatite pe baza de carne sau legume si chiar unele fructe. Bucataria ungureasca face parte din cultura culinara a Europei si care fara ardei, ceapa, usturoi sau rosii este greu de închipuit. Paprica este un simbol national, definind gastronomia ungureasca traditionala. Cele mai cunoscute preparate traditionale unguresti sunt gulasul (tocana specifica ungureasca) si ciorba de peste (Supa pescarului), papricas, tortul Dobos. In general retetele bucatariei unguresti contin carne, legume, fructe, paine, branza si miere. Diverse preparate din carne se remarca in bucataria ungara: fripturile si gratarele de pui, porc, oaie sau miel, carnati, salamuri sau amestecul intre mai multe feluri de carne. Supele si deserturile sunt cele mai apreciate preparate in Ungaria. Fructele se utilizeaza ca ingrediente in preparate de baza, cum ar fi prunele si piersicile se amesteca cu carnea sau ciresele in supa. In meniurile unguresti sunt prezente si diverse preparate pe baza de cartofi, taitei si orez, in amestec cu branzeturi. In afara de paprica si ceapa, in bucataria traditionala ungara se folosesc si uleiul de migdale, busuioc, scortisoara, coriandru, usturoi, rozmarin, suc de lamaie, mustar, patrunjel, oregano, otet, vanilie. In restaurantele unguresti din Bucuresti se pot servi preparate pentru toate gusturile: pulpe de rata cu sos de portocale si piersici, supe, gulas, papricas de pui sau vita, galuste unguresti, orez cu legume si mmulte altele, iar ca desert somloi, spaghete cu ciocolata, clatite cu branza si stafide.