La Restaurant Alioli bucataria spaniola este la loc de cinste. Veti putea degusta cea mai buna paella valenciana, cu fructe de mare gustoase si orez bine facut la foc mic, in tigaie mare. Intr-o atmosfera specifica, in acorduri de flamenco, veti savura cele mai rafinate vinuri si bauturi traditionale spaniole. Fie ca e vorba de o petrecere…… Continuă lectura Restaurant Alioli
Categorie: Restaurante Spaniole
Restaurante spaniole
Bucataria spaniola este parte a gastronomiei mediteraneene si se compune dintr-o diversitate de preparate, in functie de diferentele geografice si cele ale climei peninsulei spaniole. Principalele ingrediente folosite sunt painea si orezul, legumele si fructele, maslinele si uleiul de masline, peste si fructe de mare, carne, branza si oua. Cel mai cunoscut produs din orez este paella care se serveste cu fructe de mare, pui, carnati chorizo si chiar melci. Legume si fructe ce se folosesc in prepararea felurilor de mancare spaniole sunt rosiile, cartofii, spanacul, varza, castraveti, ciuperci, majoritatea in combinatie cu orez. Merele, portocalele, strugurii, curmalele sunt principalele fructe consumate in Spania. In Spania maslinele sunt printre cele mai utilizate ingrediente, fie umplute, fie in salate, fie sub forma de ulei pentru prajit sau ca sos pentru salate. Fiind inconjurata de ocean, Spania nu putea sa nu includa in bucataria traditionala diversele soiuri de peste (ton, sardine, peste-sabie, lup de mare) dar si fructe de mare, preparate in zeci de feluri. Condimentele cele mai folosite in bucataria traditionala spaniola sunt sofran, scortisoara, paprica, usturoi, patrunjel, otet, sare de mare, piper, suc de lamaie, ce dau aroma mancarurilor. Restaurantele cu specific spaniol in Bucuresti ofera meniuri ce contin numeroase preparate traditionale ale bucatariei spaniole: Tortilla espanola, masline umplute cu ansoa, Flamenquines (rulada de vita umpluta cu masline, jambon, oua), lup de mare la gratar cu orez si cerneala de sepia, melci in sos de migdale, iar ca desert salata de fructe cu nuci caramel, inghetata de vanilie cu mango.
Restaurant Salsa Picante
Restaurant Salsa Picante, unul din localurile cu specific spaniol cu traditie in Bucuresti, va asteapta zilnic intre orele 13 00 si 24 00, intr-o atmosfera deosebita si va ofera specialitati unice preparate de maestri in arta culinara. Restaurantul se afla intr una din multele case „absconse” in centru, pe strada Schitu Darvari, pe care ajungi…… Continuă lectura Restaurant Salsa Picante
Restaurant Sangria
Restaurant Sangria e colțul de relaxare, restaurantul care fură un peisaj idilic din Spania pentru a-l planta fix în centrul Bucureștiului. De așteptat de la un teatru, de remarcat pentru un film văzut la cinematograf, dar cu atât mai surprinzătoare de la un restaurant. Oarecum ascuns pe o stradă care pleacă din rondul Pieței Romane, restaurantul Sangria e…… Continuă lectura Restaurant Sangria