Plasat in Centrul vechi pe strada Franceza, Restaurant Divan este un local ce se evidetiaza prin decor si rafinament de restul optiunilor din jur. De la intrare remarcam motive turcesti pe care un ochi critic le poate identifica ca fiind autentice. Salvari, papuci cu varf intors, perne decorate generos si arome exotice te integreaza in…… Continuă lectura Restaurant Divan
Categorie: Restaurante Turcesti
Restaurante turcesti
Fiind situata in drumul rutelor comerciale si a popoarelor migratoare, Turcia este o tara a carei gastronomie este un amestec al bucatariilor din Balcani, Orientul Mijlociu si Asia Centrala. Amplasarea tarii intr-un climat benefic cultivarii legumelor si fructelor si in apropierea marii, au facut ca Turcia sa aiba intotdeauna abundenta de produse proaspete din care prepara mancaruri sanatoase. Bucataria turca foloseste orez, grau, ulei de masline, peste, carne, lactate, branzeturi, miere. Feluri de mancare traditionala in Turcia sunt baklava, pilaf, sis si doner kebab, salatele cu iaurt, peste in ulei de masline, legume umplute si frunze de vita umplute. Ca ingrediente de baza in bucataria turca se folosesc vinetele, ceapa, lintea, fasolea, rosiile, usturoiul si castravetii,condimentele utilizate fiind patrunjelul, chimionul, cimbru, piper, paprica. Fructele preferate sunt strugurii, caisele, ciresele, pepenele galben si verde, smochinele, lamaile. Renumite sunt fisticul, nucile, migdalele si alunele. Pilaful este meniul de baza al bucatariei turcesti fiind preparat din orez, grau pisat sau taietei din orez. Felurile de mancare turcesti sunt in mare parte preparate din legume (spanac, conoipida, varza, ardei, rosii). Carnea se prepara marinata si fripta la foc deschis. Frigaruile Kebab se prepara din miel sau pui si se servesc cu legume. Delicatese din carne sunt pastrama de vita si carnatii traditionali. Pestele este un aliment de baza fiind nelipsit din bucataria turca. Alaturi de kebab se serveste Ayran (bautura din iaurt, apa, sare si piper negru). Ca deserturi se servesc baklavale, cataiful, budinca de orez, halvaua. Cafeaua turceasca la ibric este foarte apreciata, fiind preparata din cafea macinata foarte fin, zahar dupa gust si se adauga nucsoara pentru aroma.
Restaurant Saray
Restaurant Saray si-a deschis portile pe data de 16 aprilie 2011 din dorinta de a crea un loc care sa te faca sa te simti ca intr-un adevarat palat (saray) turcesc. Aici oaspetii pot sa se delecteze cu cele mai fine placeri turcesti: de la proaspata paine turceasca, sosuri si baclava facuta ca acasa, toate felurile…… Continuă lectura Restaurant Saray
Restaurant Les Ottomans
Restaurant Les Ottomans este locul potrivit pentru business lunch, intalniri cu prietenii si familia, totul intr-un decor cald si modern. Meniul este specific oriental – mancare turceasca. Se intinde de la mezze calde si reci pana la mancaruri consistente de tip Kebap. Restaurant Les Ottomans este un restaurant turcesc situat in centrul orasului intre Calea Mosilor si Foisorul de Foc…… Continuă lectura Restaurant Les Ottomans
Restaurant Black Sea
Restaurant Black Sea este fostul Tarabya, despre care cei care locuiesc in Pipera au mai auzit, fiind deschis de ceva vreme. E cunoscut mai ales ca restaurantul turcesc cu peste, pentru ca asa se si prezinta si se pozitioneaza. Restaurantul va asteapta intr-o atmosfera calda si placuta, mai ales ca are foarte mult plante, in orice loc…… Continuă lectura Restaurant Black Sea
Restaurant GOLDEN FALCON-CASA KEBAP
Restaurant Golden Falcon – Casa Kebap situat in zona Mosilor cu specific turcesc. Specialitatea casei sunt kebap-urile, insa in meniul bogat puteti gasi si alte specialitati turcesti. Localul are o capacitate de 100 de locuri. Aici va puteti delecta cu deserturile delicioase ale bucatariei turcesti, bautura traditionala „Yeni Raki” si multe altele. Restaurant Golden Falcon…… Continuă lectura Restaurant GOLDEN FALCON-CASA KEBAP