Restaurant Blanduziei


Restaurant Blanduziei, aflat in centrul Bucurestiului este unul dintre locurile unde mai poti simti parfumul de odinioara al restaurantelor de alta data cu profil traditional romanesc. Locul nu impresioneaza prin ornamente sau design de exceptie, insa este locul ideal pentru a manca o portie de fasole iahnie cu ciolan afumat sau carnati de Plescoi cu mamaliga si ceapa rosie. Pe langa cele 50 de vinuri din lista meniu, toate romanesti, atmosfera de aici mai este intretinuta si de un taraf de lautari condus de Costica Lataretu (nepotul renumitei Maria Lataretu).

Restaurant Blanduziei este impartit pe doua niveluri, restaurantul propriu-zis cu o capacitate de 50 de locuri si crama (60 de locuri), aflata la demisol, loc amenajat cu icoane romanesti si decoratiuni din lemn. Aici poti gasi aproape orice preparat traditional romanesc: de la preparate din peste (crap, salau, stiuca, somon) pana la eternul si mult-iubitul porc. Plescoi cu mamaliga si pastrama de berbecuti, ciorba de fasole cu costita, ciorba de vacuta taraneasca, ciolan de porc afumat cu fasole si varza, tocanita de vacuta cu mamaliga, creier macelaresc si antricot de vita dobrogean sunt doar cateva dintre preparatele ce pot fi gasite aici la orice ora din zi. Ca desert, poti alege clatite cu miere de albine si nuci sau placinta de branza de vaci si stafide. Nota de plata nu te lasa lefter, pentru o masa aici nefiind nevoie sa faci economii saptamani intregi. In plus, in momentul platii, ospatarul, acel personaj feeric in peisajul urban, mai scapa si cate o gluma de final pentru a mai destinde atmosfera.

Str. Academiei Nr. 2
Tel: 021 315 28 12

 

Restaurant Blanduziei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *