TwitterRssFacebook
CONTACT

Bar Bistro La Calderon 80

Am ajuns in Bar Bistro “La Calderon 80” fara sa stiu nimic despre respectiva locatie, nici de bine, nici de rau. Amplasarea mi s-a parut foarte buna, numele ingenios prin simplitatea lui – doar se afla pe strada Jean Louis Calderon nr.80!
Din punct de vedere al amenajarii, interiorul mi-a ramas necunoscut, iar terasa am gasit-o drept o combinatie ciudata si nu chiar fericita de elegant si rustic. Gradina se vrea intima si boema, fapt contrazis de mesele cam neslefuite si scaunele destul de instabile. In fine, mai important decat cum stai e ceea ce iti sta in fata (in afara companionului aferent unei iesiri), ca doar de mancare se vorbeste aici. Asa ca iata-ne incercand sa comandam. “Incercand” pentru ca fara indoiala erau destule lucruri imbietoare, totalizand de 5 ori mai mult decat capacitatea stomacelelor noastre la un loc. Singura directiva primita a fost aceea de a nu ne hazarda la un Cordon Bleu, datorita asemanarii lui la gust si aspect cu un snitel ratat calcat de un tir.
Pana sa stim cu ce ne vom potoli foame crescanda in dimensiuni si manifestari sonore, am comandat de baut – o bere fara alcool (ok), un caffe latte cu caramel (si el ok) si o strawberry marguerita odioasa care la masa a ajuns fara iz de capsuna, din mila/vina chelnerului.

Initial ne doriseram o masa in gradina din spate, dar cum niciuna nu era libera, ne-am asezat pe unde-am apucat, cu promisiunea ca vom fi anuntati cand se schimba amplasarea indivizilor pe metru patrat.
Pana cand ni s-au adus bauturile, in cele 15 minute necesare prepararii lor atat de solicitante, am tot vazut oameni urmand directia iesire si parand sa vina dinspre sus-numita gradina. Au venit licorile, chelnerul in schimb nu a avut nicio informatie de impartasit, le-a asezat pe muteste pe masa si dus a fost. Dupa o alta desfasurare de trupe catre spatiul neingradit de afara, am oprit goana domnului care ne servise atat de amabil. L-am intrebat suav daca vreun magician scoate domni si domnisoare din palarie in loc de iepurasi si-i conduce spre iesirea din Bar  Bistro-ul “La Calderon 80”. Sau dansii statusera, mancasera si plecasera de bunavoie cumva din dumbrava minunata? S-a sesizat cu intarziere si ne-a ghidat in jungla meselor ca un adevarat deschizator de drumuri care nu se injoseste sa care pahare, ca doar aveam si noi cate 2 maini in dotare… Si am ajuns la o alta rascruce a serii – eram in gradina si tot voiam sa comandam ceva de mancare.

Bar Bistro “La Calderon 80” are specific international, asa ca ai ceva de rasfoit pana sa te hotarasti. Nimic spectaculos, nimic original, mancaruri pe toate gusturile si nu chiar accesibile  buzunarelor medii. Era seara, era cald, asa ca iata-ne dorindu-ne bruschette felurite, un rand cu mozzarella si sunca, un rand cu rosii proaspete si busuioc, ceva sigur bun, fara pretentii.
Si cu “fara pretentii” ne-am ales. Si cu “fara sunca”, fiindca pe feliile acelea de paine un pic prajita in toaster (ceea ce chiar nu se face, draga domnule bucatar..) statea cate un triunghi de ciudat parizer de pui deghizat in sunca trista. Si cu “fara paine” ne-am ales, pentru ca bruschettele cu rosii proaspete si busuioc au devenit – salata de rosii! La asa o comanda complicata, confuzia se justifica, nu? Cam asta spunea chipul ofensat al chelnerului chemat inapoi sa ne aduca niste paine ca sa incercam sa asezam deasupra salatica (ca doar preparatele erau menite sa semene a bruschette, nu neaparat sa fie unele.. ) Dezamagire totala Calderonul asta, eu propun sa-i scadem numarul din titulatura, ca sugereaza o oarecare valoare care pentru mine nu s-a verificat in niciun fel.

Bar Bistro “La Calderon 80”

Adresa: Str Jean Louis Calderon nr.80, Bucuresti
Tel: 021/ 212 4886    0728 920 620
E-mail: lacalderon80@yahoo.com

1 Comment

  1. Am fost recent in locatie si am ramas placut impresionat. Localul arata foarte bine, mancarea (cel putin ce am consumat eu) a fost pregatita destul de repede si cu simt de raspundere. Intr-adevar cand e foarte aglomerat astepti un pic mai mult pana sa fi servit, dar in general servirea mi s-a parut promta si de calitate. Preturile nu mi se par exagerate avand in vedere ca nu te duci totusi la supermarket. Per total m-am simtit bine si o sa revin cu placere.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *