TwitterRssFacebook
CONTACT

Interviu cu „Don Corleone” – patronul restaurantului

Posted in on 10-22-15

Interviu cu „Don Corleone” – patronul restaurantului

Omul se numeste Cornel Busuioc si este in industria horeca, spune el, „de cand s-a nascut”. A lucrat in mai multe restaurante in Bucuresti pana cand si-a descris propriul restaurant, in urma cu 10 ani, la intersectia Delea Veche si Calea Calarasi. Restaurantul se numeste Don Corleone, reflecta cumva o preocupare a proprietarului pentru filmul Nasul, sau pentru mafia italiana, nu precizeaza cu exactitate, cert este ca specificul culinar ales reflecta si gastronomia italiana.

 

Care este specificul restaurantului pe care il aveti? Prin ce se evidentiaza de celelalte restaurant de acelasi tip?

Specificul este romanesc si international, l-am gandit asa pentru a acoperi o paleta cat mai larga de gusturi. Se evidentiaza prin mancare naturala si din produse naturale, totul este proaspat, cumparat in aceeasi zi. Noi aici nu avem spatii de depozitare; gatim dimineata, iar ce nu se vinde pana seara merge la un adapost de batrani, la catei, depinde ce ramane.

Binder1_Page_05

Cum a inceput totul, de la ce ati pornit, acum cat timp, care a fost conceputul initial?
In 2004 am gasit cladirea asta, care este intr-o zona cu birouri, uitati-va la ea. Toti oamenii astia de aici nu aveau posibilitatea sa manace intr-un timp scurt, cat tine pauza de masa, asadar am considerat necesara si binevenita o o locatie de genul acesta.
Am vrut ca atunci cand trei colegi pleaca din birou, iau unul vrea pizza, doamna vrea salata si al treilea ar manca un muschi de vita, toti trei sa poata manca aici. Gasiti totul in acelasi loc, preparat in ziua respective si cu preturi pe 100 gr, astfel incat sa poata gusta din mai multe preparate in acelasi timp.

Ce aduceti nou in bucataria romaneasca fata de ceea ce au fost clientii obisnuiti pana acum?
Posibilitatea combinarii ingredientelor romanesti cu ideile internationale, am implementat un soi de meniu saptamanal in care exista preparate complet noi. De exemplu: fasolada (fasole boabe fiarta, rece, bacon, patrunjel, ridichi, rosii, ulei, sare, piper, otet), o salata hranitoare si reconfortanta, care poate fi mancata atat de domni cat si de domnisoare in orice moment al zilei. Banconul poate fi inlocuit cu ton sau batog de peste afumat.

Cu ce fel de bauturi/mancaruri speciale va atrageti clientii?

In aceasta locatie exista posibilitatea de a manca romaneste, autentic romanesc, cu sarmale si fasile cu ciolan, dar avem si salate dintre cele mai diversificate, avem si cuptor cu lemne pentru pizza, emplema este: aveti totul intr-un singur loc.

Ce vor gasi oamenii care calca pragul restaurantului Don Corleone? Ce ii poate aduce aici?

In primul rand pentru calitatea mancarii care seamana foarte mult cu cea de acasa, faptul ca isi pot alege din multitudinea de produse atat cat doresc sa manance in ziua respective, faptul ca timpul alocat mesei (lunch) este foarte scurt, totul se poate termina in 15 minute.

Cum va fidelizati clientii, ce ii va determina sa revina?
La noi nu exista un meniu standard, repetitiv, in fiecare zi sunt noi preparate care ii determina pe clienti sa se intereseze tot timpul care este oferta si sa incerce preparatele zilei. In plus, preturile sunt foarte accesibile, toata lumea poate manca un meniu complet, compus din doua feluri de mancare si desert.

Cum preluati feedback de la clientii dumneavoastra? Ce ati dori sa le transmiteti?
Eu sunt aici mai mult de jumatate din zi. Interactionez astfel cu aproape toti clientii si in urmaresc indeaproape, ii intreb despre gust, aspect, cum au fost serviti, si sunt apropiat de ei. Ne sfatuim, tin cont de sugestiilor lor pentru meniul din saptamana urmatoare.
Celor care nu au ajuns pana acum la Restaurant Don Corleone, le transmitem sa incerce.

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *