De vorba cu patronul restaurantului grecesc Tortuga

Restaurantul Tortuga nu are un an de la deschidere, insa multi dintre grecii care traiesc in Romania au devenit deja obisnuiti ai casei. Ce ii determina pe ei sa revina si ce face din restaurantul cu specific grecesc si mediteranean un loc indragit de toata lumea care ii calca pragul, aflam direct de la Dl. Ioannis Stamatogiannis, owner-ul locatiei.
Care este specificul restaurantului pe care il administrati? Prin ce se evidentiaza de celelalte restaurante grecesti din Bucuresti?
Bucatarie autentica greceasca si mediteraneana, cu accent si atentie sporita la preparatele din peste si fructe de mare. Retetele sunt traditional grecesti si materia prima de cea mai buna calitate, deseori adusa direct din Grecia.
Cum a inceput totul, de la ce ati pornit, acum cat timp, care a fost conceptul initial?
Avand o pasiune foarte mare pentru gatit si fiind grec, am invatat toate gusturile la mama lor acasa. Asadar, am raspuns propriei mele provocari si am deschis un restaurant acum un an de zile.
Ce aduceti nou in bucataria greceasca fata de ceea ce au fost clientii obisnuiti pana acum?
Facem cel mai bun rulou din pulpa de miel, umplut cu legume, zic cel mai bun pentru ca el este peste gustul celor pe care le-am mancat acasa in Grecia, pentru Romania este unic. Acest rulou este copt impreuna cu cartofii in tava de lut si asezonat cu rozmarin si vin, fiind adus pe masa in aceasta prezentare.
Cu ce fel de bauturi/mancaruri speciale va atrageti clientii?
Nu exista bucatarie greceasca fara tzatziki si taramosalata, acestea sunt piesele de rezistenta pentru orice masa cu specific grecesc, pe langa alte mezze pot sa insoteasca foarte bine un pahar de ouzo. Deasemenea se poate bea retsina traditional, un vin parfumat cu rasina de pin, precum si binecunoscuta bere Mythos.
Ce vor gasi oamenii care calca pragul restaurantului Tortuga? Ce ii poate aduce aici?
Pai, in primul rand mancarea autentica traditionala greceasca, cum am mai spus. Apoi atmosfera de neegalat, unde fiecare se poate simti ca acasa, grecii fiind renumiti pentru ospitalitatea lor. Tot la restaurantul Tortuga se gaseste conceptul de meze – bar, cu nenumarate variante de aperitive (mizilicuri), si aici v-as oferi cateva exemple: octopus xidato, bougiourdi, bakaliaros-scordalia sau spetzofai, care s-ar traduce: tentacule de caracatita in sos de otet, branza feta cu rosii, la cuptor, file de cod sarat cu piure si mujdei, si mancare de ardei cu carnati. Cred ca sunt suficiente motive, pentru cine nu a incercat pana acum un restaurant grecesc, sa vina sa manance la Tortuga. Iar pentru cunoscatori mai avem si alte surprize. ‘
Cum va fidelizati clientii, ce ii va determina sa revina?
In afara de metodele clasice care constau in carduri de fidelitate si discount-uri, organizam seri cu tematica, pentru clientii fideli. Dar, cel mai des, gustul ireprosabil al mancarii ii face dependenti.
Cum preluati feedback de la clientii dumneavoastra? Ce ati dori sa le transmiteti?
Ies personal in sala si discut cu clientii despre impresiile pe care le au in ce priveste servirea sau mancarea, ii intreb daca le-a placut ce au comandat sau le fac recomandari in functie de preferintele lor.
Suntem in plina procedura de imbunatatire a meniului, le vom oferi o mai mare varietate de gusturi si ii vom intampina cu o serie de evenimente surpriza. As dori in primul rand sa le multumesc pentru ca au ales Tortuga, si ii asteptam cu mare drag, pastrand calitatea asa cum i-am obisnuit.